NM Sprint i Drammen

Drammen hadde æren av å arrangere Sprint NM for Junior og Senior. De satte løperne i første rekke og alle løperne storkoste seg i Drammen denne helgen. Litt dramatikk var det da overdommerne ikke klart å være rettferdige og forholde seg til reglene de selv har laget, men til slutt var nesten alle happy.

Fra Geithus hadde vi med 3 stykker, Ellen, Christer og Fredrik.

Første dag ble det stor dramatikk da Ellen blei diskvalifisert etter at hun hadde tatt en kloss, selvsagt litt kipt der og da. Men mot slutten av mennene så skjedde det samme med 2 av favorittene, klossene fløy i begge svinger og her blei utrolig nok ingen reaksjoner fra dommerne. Da startet rabalderet, skriftlig klage ble levert, og til slutt ble diskvalifiseringen av Ellen opphevet. Bra for Ellen, mulig litt verre for overdommere.

Nok om det, over til skøyter. Ellen gikk en strålende 1000 meter siste dag og fikk en pallplass. Bak de to damene som kjempet om tittelen. Hanne Haugland vant foran Rikke Jeppsson , og Sofie Karoline Haugen på 3. Ellen fikk til slutt en 5. plass, noe vi synes er kjempe bra med tanke på hva Ellen har slitt med av sykdom før jul. Strålende jobba Ellen.

I junior menn var Christer i stor slag og fikk til slutt en strålende 4. Plass etter 4 jevne og gode løp. Med 4 så gode løpe viser at kapasiteten er god og det er bare å glede seg til neste år han har fortsatt et år igjen i junior. Henrik Fagerli Rukke, før Bjørn Magnussen, og Odin By Farstad.

I Senior menn var Fredrik deltaker, har nok prioritert de lengre distansene i år og hadde ikke store forventninger til plassering men satset på å gjøre gode løp. Han blei nummer 2 i sist siste junior NM sprint i Bergen 2013 bak Johann Jørgen Sæves som fikk 3. Plass nå. Fredrik blei til slutt nummer 9. Som er mye bedre enn forventet, vi gleder oss til å følge Fredrik videre, han har fin progresjon og satte nylig PB på 3000 med tiden 4.00,16. Vi gleder oss til å få enda en Geithus løper inn på 3 tallet på 3000.

Først gratulerer til NM mesterne:

Junior kvinner Martine Rippsrud.
Junior menn Henrik Fagerli Rukke
Senior kvinner Hanne Haugland.
Senior menn Håvard H. Lorentzen

Drammen SK takk for en godt NM, fine og rettferdige forhold, mange nye banerekorder har dere fått, gratulerer. Og til overdommere tenk igjennom hva dere har vært igjennom denne helgen, det finnes rom for forbedringer.

DCIM104GOPRO DCIM104GOPRO