Rapport fra gutta, og ei (ny) jente, på tur 2016

Årets oppfølger til Rapport fra gutta, og ei jente, på tur 2015

Dag 9, 1 juli. Tønsberg – Krokstadelva/Vikersund

gpt2016_9_map

gpt2016_9

9. Etappe “det er en grunn til at jeg ventet med å skrive denne”

Vi begynte i et durabelig tempo. Hønemor satte standarden og borgers fulgte opp. Hønemor la seg bakerst og pakka inn lillebror. Målet var å få han lengst mulig med høyest mulig snitt.
Etter 45 min kjøring begynte det å fosse, jeg mener fosse. Det var elver i veien og jeg kjørte i gjennom en vanndam, og jeg fikk vann til midt opp på leggen. Når vi kom til Eidsfoss fant vi en liten kro, med en fantastisk servitør. Hu ga oss ullpledd og passa skikkelig på oss.
De siste fem milene ble det bare borgers og Hønemor. Det ble kjørt fort hele veien, og hønemor fikk over 30 i snitt på sine 11 mil.
Da er det bare å si, tusen takk til gutta og berta for en nydelig tur. Hvis noen har lyst til å se referat fra de forrige sykkelukene, kan dere gå inn på http://gil.skoyter.net. Hvis noen har lyst til å være sponsor for sykkeluken 2017, kommenter gjerne i kommentarfeltet. Så avtaler vi et møte. Takk til alle som har fulgt med, og gitt oss ekstra motivasjon i regn og tordenvær.

Dag 8, 30 juni. Åmål – Strømstad

gpt2016_8_map

gpt2016_8

8. Etappe: “Litt for lett å komme over grensen eller”.

I går begynte vi fra Åmål 09:00. Borgers dro oss i gjennom motvind og små kupert terreng de første 6 mila. Så tok vi en real stopp. Da begynte det også å høljregne, og Hønemor ville dra opp snittet. De kjørte de neste to timene i regn, kupert terreng og for det meste motvind. I et ganske godt tempo holdt lillebror følge til det var igjen en mil.
Etter 13 mil satte vi oss på ferja fra Strømstad. Når vi kom av båten sto det politi og skjekka alle på båten. Når hu skjekka Borgers ropte hønemor “bestefaren hans er dansk”. De holdt på å arrestere borgers, men det gikk fint. I dag sykler vi fra Nøtterøy, med snuta retter hjemover.

Dag 7, 29 juni. Runde ved Åmål

gpt2016_7_map

6/7. Etappe: “Comeback”

På grunn av mangel på moro og ork kombinerer vi de to siste dagene til en rapport. I går ble Hønemor sittende som passiv kartleser og heia de andre frem. Borgers dro de første 4,5 milene, men måtte da gi seg, på grunn av strekk i leddbåndet. Lillebror kjørte derfor alene de siste fem milene og imponerte alle med rå kjørestyrke. Selvfølgelig fikk han kjenne på det i dag.
Borgers og Hønemor var begge på legevakta og ble bandasjert og tapet på morran i dag. Derfor dro alle tre bare ut på en fem mils tur. Borgers var i kjempeform og kjørte av stakkars lillebror. Mens Hønemor gampa i ryggen til BB, med vond skulder. Jevnt over var det en god sykkelopplevelse for veteranene i dag og et realt comeback etter skader.

Gårsdagens kamp: Bjørnar lekte med endene utenfor hytta i går og tok med en inn. Når han prøvde å få den ut, ble det et slagsmål uten like. Ingen var til stede, men Bjørnar mente han vant.
Gårsdagens sitat: Lillebror “jeg skal ha en is og en cola zero, også betaler jeg med den cola zeroen”
Dagens utfordring: Bjørnar syklet med dagens maskot samtlige 50 kilometer på styret. Selvom det fristet og kaste den mange ganger.

Dag 6, 28 juni. Åmål – Bengtsfors – Åmål

gpt2016_6_map

Ikke så stor iver på oppdatering på Instagram nå… Kan nok skyldes noe hanglete kropper.
Så vidt jeg vet satt Sondre i bilen i dag pga vond skulder og Bjørnar med rufsete kne ble med Henrik halve turen “for å være grei”.

Dag 5, 27 juni. Åmål – (retning Karlstad) – Åmål

gpt2016_5_map

gpt2016_5

Etappe 5: “Plankekjøring”

Dagen begynte helt super med medvind og fint vær. Hønemor lufta til og med den nye vesten for å ikke få skille på arma. Etter 23 kilometer ligger det en trebit i veien, Borgers svinger greit unna. Lillebror klarte også å svinge unna i siste liten. Hønemor traff trebiten og smalt i asfalten.
Jack (trener), henta opp Hønemor. Han fikk de andre gutta til å kjøre tilbake på hytta, de fikk ca 7 mil i dag. Hønemor ble sendt på legevakta og ventet i to timer blodig og jævlig. Når han kom inn på legevakta var det første legen sa: “jeg kommer aldri til å sykle igjen”. Når han hadde klort ut alt smågrus av skrubbsårene, konstaterte han med at venstre armen var forslått. En sene på baksiden av skulderen til Hønemor hadde fått seg en trøkk, og han fikk da altså sykkelforbud i morra og ny legetime på torsdag.
De gode nyhetene var at det var ingen brudd. De andre gutta psyker seg opp til en ny dag i morra, med hønemor som kartleser.

Dagens sitat: Hønemor hadde flere rare kommentarer i tåka etter sjokket, men den som slår de fleste var: Hønemor setter seg i bilen, med store smerter og ganske forbanna. “Jack!! Hvordan tar jeg på setebelte igjen?!!”
Dagens latter: Det ble mye god latter rundt bordet når Hønemor prøvde å spise med gaffelen i en utstrakt venstre arm.
Dagens utfordring: Å få lillebror til å legge inn et godt innlegg på fotballbanen i kveld.

Dag 4, 26 juni. Utne Camping – Åmål

gpt2016_4_1_mapgpt2016_4_2_map

gpt2016_4

4. Etappe: “jättebra killar”.

På morran i dag ble Berta henta og kjørt hjem. Lillebror var sliten etter avslutningen i går og sto over de første fire milene. Hønemor og BB var også slitene og startet relativt pent. Tempo-Borgers dro de to siste milene til det første stoppet. Når lillebror hoppet på dro han de første to milene etter pausen også før Hønemor kjørte gutta inn til dagens ferje.
Så begynte det å regne.
Terrenget i hele dag har vært små bakker opp og små bakker ned. Når du da får en god del liter vann i huet samtidig, blir du sliten. Vi klarte å karre oss til stopp nr to, veldig mye lenger fra stopp en enn planlagt. De siste fire milene gikk ganske radig, og Hønemor var utålmodig etter å komme frem og kjørte av stakkars lillebror, 1,5 mil før mål.

Dagens sitat: *tempo-Borgersen legger seg helt inntil hønemor og sier: “vet du hva som er hardere enn en diamant”
Dagens samtale: *Hønemor og Tempo-Borgers er relativt slitne før stopp nr 2: HM: “ÆÆÆ, øøø, OOO” TB: “aa iiii ååå”
Dagens utfordring: Sykle 14 mil i kupert terreng, motvind og regn var utfordring nok. Nå bor vi i Åmål i Sverige og bor her til onsdag. Skjekk gjerne ut filmen “fucking Åmål” til uka og tenk på oss.

Dag 3, 25 juni. Utne Camping, Halden, Rakkestad, Utne Camping
(Har ikke GPS data for turen etter Halden, siden Bjørnars kne ikke var ship shape. Men den var nok omtrent som antydet her)

gpt2016_3_1_mapgpt2016_3_2_map

gpt2016_3

3. Etappe: “gule bilær og oransje båtær som tutær og bråkær”

Vi begynte dagen rolig for å få med alle. Så ble hønemor lilla av utålmodighet og satte opp tempo. Tempo-borgers gjorde en god jobb frem til Halden og det blå vannet og leda an over halvparten av den gråe veien med mye grønne trær i veikanten. Lillebror tok også sin første skikkelige føring. Helene sliter med en vond hæl, den var ganske blå, hu måtte slippe ganske tidlig.
Når vi kom til Halden ringte Tempo-Borgers SykeSØSTER-Borgersen (søstera til Bjørnar) og fikk beskjed om å ta det rolig resten av dagen. Han har mest sannsynelig fått en strekk i leddbåndet. Da ble det bare lillebror og hønemor igjen.
Lillebror ga seg etter 1,5 mil i retning Rakkestad. Når hønemor fikk spillerom kjørte han like gjerne tempo de siste 2,5 mila til Rakkestad han var helt grønn når han kom frem. På Rakkestad satt en rød og solbrent lillebror seg på igjen. Han gjorde en kjempe jobb for en sliten og brun hønemor. Etter instrukser fra hønemor i ryggen, kjørte han svinfort i retning blåe Sarpsborg (ikke røde Fredrikstad).
Den siste halvdelen dro hønemor, og begge kom fra ganske slitne og hvite av utmattelse. Dagens etappe var på ca 11,5 mil.

Dagens våghals: En fyr i en mørkeblå mini crosser cabin model kjørte midt i veien i 10 km/t i 80-sona mellom Halden og Rakkestad.
Dagens dame: Hu som satt og fulgte nøye på at Hønemor og Tempo-Borgers pussa tenna i bare de svarte boxerne sine gjennom vinduet i den gråe campingvogna.
Dagens utfordring: Nevn flest mulige farger

Dag 2, 24 juni. Utne Camping tur/retur Nordby
gpt2016_2_mapgpt2016_2_alt

gpt2016_2

2. Etappe “Her går det unna Gunnar!”

Eg, Lillebror, tempo-Borgersen og Berta sykla fra Utne Camping 09:30 og satte nesa mot svenskegrensen. Eksentriske som vi var kjørte vi Berta av, det var veldig ergerlig. Selvom vår ekspedisjon til Nordby, skulle være en rolig reise. Tempo-Borgers satte seg like gjerne til å gampe i 45 km/t på flatene. Når det var Hønemor sin tur til å engasjere feltet, ville ikke jeg bli sett på som elendig, så jeg kjørte minst like fort.
Vel framme på Nordby brukte vi pausen på shoppe nødvendigheter og unødvendigheter. I tillegg fikk vi i oss litt å eta på. På tilbakeveien bestemte vi oss for å dele gruppa i to. Veteranene i en gruppe og debutantene i den andre.
Debutantene tok det pent og rolig hjem, mens veteranene hadde fått i oppdrag å kjøre lagtempo. Det gjorde vi også i 2/3 av løypa. Bjørnar var i så godt humør at han under en av sine føringer la inn en ekstra sløyfe. Da hadde han nemlig muligheten til å ta igjen smårollingene to ganger.
Veteranene la seg i 44-45 på slettene og kom til campingplassen ekstremt våte, slitne og med et brukbart snitt.

Dagens treff: Hønemor kasta seg først ut av sklia. I bunnen av sklia var det en slags bolle som tok oss i mot. Den gjorde at vi snurra flere ganger rundt, før vi datt i vannet. Borgersen kom bakfra i full fart når hønemor hadde svingt en runde. Hønemors hode ble plassert der sola sjeldent skinner på Borgersen
Dagens søvn: Borgersen og Hønemor lå etter god gammel oppskrift i dobbeltseng i går natt. Begge våknet annenhver gang hvert 20. Minutt og lå og pustet sengepartneren i nakken, hver gang.
Dagens utfordring: Skriv flest mulig ord på -e.
Dag 1, 23 juni. Furumo (Krokstadelva) – Sarpsborg

gpt2016_1_mapgpt2016_1_alt

gpt2016_1

1. Etappe: “Debuten til Lillebror og Berta”.

På Furumo begynte vi tre stykker; jeg (Hønemor), Henrik (lillebror) og Helene (Berta). I Hokksund møtte vi Bjørnar (Tempo-Borgersen).
I Vestfossen tok lillebror innersvingen på Bjørnar og tryna. Nå ligger han og klager under dyna.
På Eidsfoss var vårt første stopp, Bertas form var ikke helt på topp.
Tempo-Borgersen og hønemor kjørte et jevnt tempo til Horten, vi er av den spesielle sorten.
Dagen i dag fungerte som en prolog, Bjørnar skjekka formen og gampa som et tog.
Når vi gikk av ferja til Moss var det stopp for lillebror, fristelsen ble rett og slett for stor.
Når vi kjørte forbi Rygge, følte jeg og Borgersen oss utrygge.
Når vi kom til Sarpsborg var vi “lost”, og New Energi var alt vi hadde av kost.
Jack endte opp med å måtte hente oss etter 12,5 mil, håper vi ikke må gjøre det en gang til.

Dagens sitat: “Jeg synes dette er gøy jeg” – Lillebror, etter å ha sittet bak Borgersen og Hønemor i 6 mil.
Dagens velt: Lillebror kjørte i siden på Borgersen i en sving.
Dagens utfordring: Skrive hoveddelen av insta innlegget på rim